Vliegen zoals ‘wij’ het noemen is leuk, het is een way of life die vaak buitenstaanders niet bevatten. Op verjaardagen komt het geregeld voor dat mensen zeggen dat je ‘elke week met vakantie gaat’. Of dat het zo moeilijk allemaal toch niet zal zijn. Van de mensen in de cockpit wordt ook wel gezegd dat het een trucje is dat vliegen, een kunstje.

Maar soms wordt niet gerealiseerd dat het vliegen ook spanning en mogelijk stress met zich meebrengt. Denk aan werken in de drukcabine, zware trolleys, passagiers helpen met bagage. Cockpit de mentale druk van de start en landingen. De luchtdruk in het vliegtuig heeft enorme impact op de organen in het lichaam. Kijk eens naar de halfvolle waterfles tijdens de landing. Dit doen je organen ook. Doe je 3 tot 4 x per week 2 tot 3 start en landingen per dag dan begrijp je dat je lijf hard moet werken. Je spieren, zenuwen en skelet en organen werken heel hard om je lichaam optimaal te laten functioneren.

Totdat het lichaam wordt overbelast…

Een veel voorkomende klacht bij zowel cabine als cockpit is dat zij last van hun onderrug hebben. Cabine door fysiek bezig zijn (verkeerd tillen) cockpit door het lange zitten.

Slapen in verschillende hotels, in verschillende tijdzones. Eten in verschillende culturen, lekker, maar vaak op onmogelijke tijden wanneer je lichaam al in de slaapstand is of eigenlijk net aan het ontwaken is, oorklachten, restless legs, hoofdpijn, tintelende handen, knarsetanden, een greep uit de klachten die je kunt hebben als vliegend personeel. Herken je je in een van deze klachten en heeft geen andere behandelwijze je klachten (of misschien tijdelijk) kunnen verhelpen. Dan kan ik je Body Stress Release van harte aanraden.

Body Stress Release is een vriendelijke methode waarbij je liggend op de behandelbank, geheel gekleed, (zelfs met schoenen aan) een reeks van spiertesten ondergaat. Met een uiterst doeltreffende manier van behandelen (Release) ontspant de overmatige bodystress/spierspanning.

Met Body Stress Release kun je dit werk dus beter incasseren.

Mocht jij als vliegend personeel last hebben van onduidelijke klachten informeer eens vrijblijvend of maak een afspraak.

Er zijn meerdere KLM’ers opgeleid als Body Stress Release Practitioner met jaren ervaring als vliegend personeel.

Kom maar eens langs!